Algemeen onderhoud

Geen groene vingers? Doe dan een beroep op een ervaren hovenier voor het onderhoud van jouw tuin. Wij beschikken over het juiste materiaal, waardoor we jouw tuin op de gepaste manier verzorgen. Bovendien geven wij tips en advies, zodat je zelf aan de slag kan.

Wij nemen alles wat je tuin nodig heeft om weer te stralen, voor onze rekening. Snoeien, maaien, harken, herplanten, uitgebloeide bloemen en onkruid verwijderen, gras verticuteren … Bij ons is jouw tuin in goede handen.

Haag laten snoeien
Met een haag ben je verzekerd van privacy in de tuin. Een aangeplante haag moet natuurlijk de tijd krijgen om te groeien. De meeste hagen groeien sneller in het voorjaar. Regelmatig snoeien is dus aangeraden, want een pas gesnoeide haag oogt netjes. De verschillende haagsoorten vergen wel een verschillende snoei-aanpak. Vita Verde heeft hier veel expertise over en snoeit jouw haag met de grootste zorg bij.
Gras maaien en verticuteren
Een gezond gazon krijg je enkel wanneer je het gras regelmatig maait. Als je dat niet doet, gaat het gras verwilderen. Zo ontstaan kale plekken en krijgen onkruid en mos de kans om te woekeren. Na verloop van tijd is het onvermijdbaar dat er mos groeit op losse grasresten na het veelvuldig maaien, dat wordt ook wel een viltlaag genoemd. Verticuteren is dan een goede oplossing. We verwijderen de oude viltlaag uit jouw gazon en we zaaien gras bij waar nodig. Zo geniet je opnieuw van een mooi gazon en geeft u kale plekken en onkruid geen kans.
Kalken en bemesten gazon
Een verzorgd gazon vergt een regelmatig onderhoud. Wil je graag jouw gazon mooi groen houden? Dan heeft het meststoffen nodig. Om ervoor te zorgen dat het gras die meststoffen goed kan opnemen, is het interessant om kalk te strooien op het gras. De grond wordt daardoor minder zuur en zo neemt jouw gras de voeding uit de meststoffen goed op. Door veelvuldig maaien en de invloed van regenwater, verliest een grasbodem het hele jaar door voeding. Dankzij bemesting verzeker je het gras van een vruchtbare bodem én een perfect uitzicht. Vita Verde kalkt en bemest jouw gazon, zodat het gras er het hele jaar door piekfijn uitziet.
Onkruid verwijderen
Onkruid tussen de terrastegels, rond de zwembadrand of omheining oogt niet mooi. Het groeit zeer snel, dus als je het onkruid niet regelmatig verwijdert, zal je die mooie terrastegels of zwembadrand niet meer zien. Vita Verde verwijdert alle onkruid en sproeit waar nodig, zodat het onkruid in de toekomst geen kans meer krijgt.

Ander algemeen onderhoud

Een ander klusje voor een tuinman? Denk maar aan het schoonspuiten van jouw terras of het plaatsen van een automatiseringssysteem om alle planten te bewateren. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg en blijven bijleren om de nieuwste technieken voor onderhoud in jouw tuin toe te passen.