Bestrijding onkruid en insecten

Beestjes en onkruid tussen of op planten en struiken zijn uiterst onaangenaam. Haagwinde, kattestaart, klaverzuring, bladluizen, slakken … Het lijstje is eindeloos. Met heel wat materiaal en een professionele sproeilicentie, pakt Vita Verde alle onkruid, ongedierte en ziekten bij planten aan. Geen gedoe meer, dus!

Bestrijding van onkruid

Onkruid voorkomen is beter dan genezen. Wekelijks je terras vegen kan al helpen. Maar toch valt onkruid niet te vermijden. Groeit het op plaatsen waar het niet moet komen? Een onkruidkrabber, onkruidbrander of onkruidsteker zijn goede oplossingen.

Sommige soorten onkruid zijn zelfs giftig: ze kunnen allergische reacties veroorzaken en woekeren oncontroleerbaar. Denk maar aan zwarte nachtschade, gevlekte scheerling, netels, distels, heermoes, paardenstaart of winde. De ervaren tuinman van Vita Verde weet welk onkruid met welk middeltje bestreden kan worden en doet dat voor jou met plezier.

Ongedierte en plagen in de tuin bestrijden

Last van bladluizen, schildluizen, rupsen, slakken of andere beestjes op jouw planten? Spijtig, want ze verzwakken jouw planten. Als er één plant besmet is, zullen de andere er ook snel last van ondervinden. Het is dus heel belangrijk om dat ongedierte zo snel mogelijk te bestrijden. Met enkele innovatieve technieken, aangepaste sproeistoffen en efficiënte behandelingen lost Vita Verde elk probleem voor je op.

Ziekten bij planten herkennen en genezen

Ook ziekten tasten jouw tuinplanten aan. Plagen van rupsen, kevers of bladluizen liggen vaak aan de oorsprong. Oranje of pluisachtige schimmel op de bladeren? Zwarte vlekken op de takken? Het zijn voorbeelden van enkele vaak voorkomende plantenziekten: roest, meeldauw en schurft. Uiteraard bestaan er helaas nog veel meer ziekten. Vita Verde beschikt over een ruime kennis van soorten plantenziekten en weet perfect hoe die aangepakt moeten worden. Een aangepast bestrijdingsmiddel biedt dan vaak de oplossing.