Boomverzorging

Een goede boomverzorging kan de levensduur van jouw bomen aanzienlijk verhogen. Want de ene boom is de andere niet. De ene heeft een langere levensduur, de andere is vatbaarder voor ziektes. Met aandacht voor het welzijn van de boom, de conditie en het ecosysteem, verzorgt Vita Verde jouw bomen. Door de uitvoering van zo klein mogelijke ingrepen, storen we de boom niet en leeft u ermee verder in harmonie. Van aanplanting en onderhoud tot een eventuele verwijdering. Zo gaat jouw boom een leven (en langer) mee.

Een verzorgde en doordachte aanplanting

Alles begint met de juiste ondergrond en plaats van de boom. Wij stellen deskundig vast waar de boom het best tot zijn recht zal komen en planten hem vakkundig in de grond.

Mogelijkheden voor boomverzorging

De mogelijkheden voor boomverzorging zijn erg uiteenlopend. Van snoeien en knotten tot ziektebestrijding. Wij zorgen ervoor dat jouw boom in topconditie is.

Snoeien

Of je nu een Japanse Esdoorn, een olijfboom of een vijgenboom in je tuin hebt, sowieso moet die ooit gesnoeid worden. Met de grootste zorg snoeien wij jouw boom, zodat die er weer even tegenaan kan.

Knotten

Bij sommige bomen is het nodig om de kruin te knotten. Dat betekent dat de volledige kruin verwijderd wordt. Vooral wilgen moeten op tijd en stond geknot worden. Heel wat planten en dieren vinden hun weg in geknotte bomen. Denk maar aan vogels, kleine knaagdieren en insecten. De boom knotten op het juiste moment is dus belangrijk. Met het gepaste materiaal staat Vita Verde je graag bij.

Ziektebestrijding

Ook bomen zijn onderhevig aan ziektes en plagen. Op de schors, onder de grond bij de wortels of op de kruin, komen af en toe ziektes voor. Wij weten perfect waar we op moeten letten. Met ziektebestrijding gaan wij alle ziektes te lijf, waardoor wij jouw boom gezond houden.

Kroonverankering

Bomen zijn sterk, dat staat als een paal boven water. Maar het risico op een breuk blijft bestaan. Wij verkleinen dat risico met behulp van kroonverankering. Breekt de tak toch af? Dan wordt schade aan de omgeving voorkomen en blijft de tak door de verankering gewoon bij de boom.

Standplaatsverbetering

Als de conditie van een boom achteruitgaat, zit de oorzaak van het probleem vaak onder de grond. De heraanleg van jouw gazon of graafwerken rond de boom zijn al voldoende om de boom stress te bezorgen. Met enkele slimme technieken kunnen we de standplaats van de boom verbeteren, zodat de wortels opnieuw optimaal benut worden.

Verwijdering met de grootste zorg

Er is een wereld van verschil tussen de verwijdering van een plant en een boom. Je trekt een boom niet zomaar uit de grond, er gaat een hele operatie aan vooraf. Het is ook niet gelijk wanneer de boom verwijderd kan worden. Onze specialisten weten daar wel raad mee, dus ook voor de verwijdering van jouw geliefde boom, kan je op ons rekenen.