Groen planten

Opvallend groen, functionele bodembedekkers of klimplanten? Misschien wel fruitbomen, rozenstruiken of aardappelplanten? 

Met aandacht voor de ondergrond, afwatering, indeling van de tuin en jaargetijden, planten wij met onze groene vingers elke plant aan op de juiste plek.

Tuinaanleg start bij het ontwerp

Waar wil je de planten, bloemen, bomen en struiken? En waar wil je de ruimte in je tuin graag openlaten zodat er genoeg speelruimte is voor de kinderen? Denk op voorhand goed na over wat waar moet komen. Hou daarbij ook zeker rekening met de schaduw en zonpartijen, want niet alle groen is geschikt voor elke plaats. Ook de ondergrond is belangrijk. Vita Verde weet van aanpakken en helpt je graag op weg met de aanplanting van jouw groen. 

Aanleg gazon

Het is simpel om een gazon aan te leggen, maar het is niet vanzelfsprekend om dat goed te doen. Je gazon laten aanleggen door een ervaren hovenier is zeker een goed idee. Bij de aanleg van een gazon heb je twee opties: grasmatten leggen of gras zaaien.

Grasmatten zijn een goede keuze voor wie snel resultaat wil. Slechts na twee weken oogt je gazon al volledig groen. Kies je voor gezaaid gras, dan moet je er rekening mee houden dat het minstens twee tot drie weken duurt vooraleer je het eerste grassprietje ziet verschijnen. Het voordeel is dan weer dat het veel goedkoper uitkomt.

Aanplanting van tuinplanten

Klimplanten, siergrassen, bodembedekkers, haagplanten, terrasplanten … Het aanbod is groot. Maar elke plant stelt specifieke eisen aan ondergrond, vochtgehalte en voeding. Vita Verde heeft heel wat expertise over verschillende soorten en zorgt dat elke plant op de juiste plaats staat.

Bomen planten

Een boom is de blikvanger van jouw tuin, zorgt voor schaduw, beschermt tegen regen en maakt zuurstof aan. Het is belangrijk dat de boom op een correcte manier aangeplant wordt. Zo plant je een boom beter niet bij koud weer, mag die niet te diep in de grond zitten en moet de wortelkluit goed aansluiten op de ondergrond. Een Japanse esdoorn, een vijgenboom of een okkernootboom in jouw tuin? Wij zorgen dat je er de vruchten van plukt.